Spotkanie dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Dynowie na temat
„Napojów funkcjonalnych – czym i jak się nawadniać?”.
Dnia 27 listopada 2024r. w Zespole Szkół Zawodowych im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Dynowie odbyło się spotkanie z Panem Grzegorzem Zagułą z Instytutu Żywności i Żywienia Kolegium Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Rzeszowskiego. Spotkanie rozpoczęła Pani Dyrektor Halina Cygan. Tematyka spotkania dotyczyła „Napojów funkcjonalnych – czym i jak się nawadniać?”. Celem spotkania było przybliżenie zagadnienia dotyczącego rodzaju napojów i ich wpływu na organizm człowieka. Poruszono również problem prawidłowego nawadniania – czym i jak się nawadniać, na co zwrócić uwagę przy wyborze rodzaju wody mineralnej.
W spotkaniu uczestniczyli uczniowie klas: 4THL, 4TI, 5TPS, 5THL, 5TI pod opieką nauczycieli. Spotkanie zorganizowały Pani Karolina Bal oraz Pani Elżbieta Kiszka. galeria zdjęć ..>>